Teater ACTA produktion skapar teater och film.

Vi startade hösten 2003 i syfte att skapa teater för ungdomar och unga vuxna med aktuella ämnen som berör och öppnar upp för debatt. I början av 2013 producerade ACTA sin första film och i samband med det bytte Teater ACTA namn till Teater ACTA produktion.

Våra scenkonsföreställningar riktar sig framförallt till ungdomar och spelas på turné över hela Sverige och på vår scen i Majorna, Göteborg. Ofta arbetar vi med teater, dans och livemusik i samma föreställning.

Vi vill visa riktiga människor på scenen, som drömmer och älskar och som publiken kan bli vän med. Vi levererar föreställningar på liv och död, där frågorna, inte svaren är det viktigaste och där humorn alltid får ta stor plats. När föreställningen är slut vill vi möta den unga publiken i de tankar och känslor de har just då. På ett lekfullt sätt får de delta i diskussioner och praktiska övningar med temat i föreställningen som utgångspunkt.

2013 producerades ACTAs första kortfilm ”Mansgris” som fick priset för bästa utländska film på Lady filmmakers Festival Los Angeles. Under 2014 producerades kortfilmstrilogin ”TRE Portar” som väntas ha premiär våren 2016.

Samtliga nyskrivna manus produceras av Teater ACTA Produktion. ACTA är medlem i Teatercentrum och finns representerad på scenkonstportalen och kulturterminen.

Teaterchefer: Anna Lundholm och Susanna Zacharoff