Teater ACTA produktion skapar teater och film.

Vi startade hösten 2003 med utgångspunkten att skapa teater för unga vuxna med brännande aktuella ämnen som berör och öppnar upp för debatt.

2013 producerade vi vår första film. I samband med det bytte Teater ACTA namn till Teater ACTA produktion.

Våra scenkonsföreställningar riktar sig framförallt till ungdomar och spelas både på turné och på vår egen scen i Göteborg. Ofta arbetar vi med teater, dans och livemusik i samma föreställning.

Vi vill visa vanliga människor på scenen, som drömmer och älskar och som publiken kan bli vän med. Ett skådespel på liv och död, där frågorna, inte svaren är det viktigaste. Och där humorn alltid får ta stor plats. Efter föreställningen vill vi möta publiken i de tankar och känslor de har just då. På ett lekfullt sätt öppnar vi upp för diskussioner och bearbetning av pjäsens tematik med föreställningen som utgångspunkt.

2013 producerades ACTAs första kortfilm ”Mansgris” som fick priset för bästa utländska film på Lady filmmakers Festival i Los Angeles. Under 2014 producerade vi kortfilmstrilogin ”TRE Portar”. Just nu arbetar vi på vår första webserie ”Hissvakten”.

Samtliga nyskrivna manus produceras av Teater ACTA Produktion. 

Teaterchefer: Anna Mercedes Bergion och Susanna Zacharoff