När gjorde du senast en god handling? Hur mycket tror du att dina handlingar påverkar dig själv och din omgivning?
”Om det här varit en feelgoodfilm” kretsar kring hur man ska lyckas vara en bra människa mitt bland jargonger, nätidentiteter och hysterisk individfokusering.
Historien tar sin början i en storm av hat, förakt och vrede. Sebastian och Rebecka är bästa vänner sedan barndomen och samtidigt som deras vänskap börjar få sprickor dyker Rebeckas halvsyster Agnes upp, som har hittat henne på Facebook. De tre förändras snabbt och tvingas ta nya roller i redan invanda mönster. Relationerna dem emellan blir mer och mer komplicerade. Vem vill de vara? Vems åsikter är på riktigt? Och kan man förändras på en vecka?
En lekfull föreställning fylld av humor, livemusik och dansnummer. Uppföljningsarbete sker i direkt anslutning till föreställningen för de som önskar. Publiken får aktivt delta i diskussioner och övningar med temat i föreställningen som utgångspunkt. Läs mer under Workshop.
Trailer för föreställningen
En pjäs som hittar rätt och fångar den viktiga vänskapen och den känslomässiga ambivalensen hos tonåringar. Föreställningen riktar sig till ungdomar och har hittat den rätta tonen. Rollfigurerna är skönt nonchalanta i språk och beteende samtidigt som det kan handla om det allra mest allvarliga och det gör att det blir äkta. Som det att vara ironisk och kaxig på utsidan men skrika inombords och bara vilja lägga sig i fosterställning tills någon kommer och tar hand om en. Precis detta lyckas Teater Acta fånga, framförallt i Rebecka. Texten och skådespeleriet sitter där det ska och det finns en fin personkemi i gruppen som gör att relationen mellan dem känns äkta. Acta väljer, smart nog, att ignorera idiotiska teorier och fördomar om att en heterosexuell man inte kan vara nära vän med en kvinna utan att vilja ha sex med henne. Applåd till Teater Acta.
/Helena Krantz, Göteborgs Fria Tidning