STRAFFÄNGEL – En pjäs om droger

En stark och gripande föreställning om drogernas makt!

Vi följer tre unga människor med helt olika uppväxtförhållanden i deras kamp mot prestationsångest och jakten på känslan av att höra till.  De har höga krav på livet och har hittat en genväg i tillvaron.  Men priset de får betala är högt.


Föreställningen bygger på verkliga berättelser och har ett tragikomiskt anslag som fångar publiken i både skratt och tårar.

Uppföljningsarbete sker i direkt anslutning till föreställningen för de som önskar. Publiken får aktivt delta i diskussioner och övningar med temat droger som utgångspunkt. Läs mer under Workshop.


De här ungdomsödena gestaltas med inlevelse, full energi, rapp dialog och snabba scenväxlingar av fyra skådespelare. Materialet är delvis dokumentärt på så vis att det bygger på verkliga dagboksanteckningar. Föreställningen är befriad från pekpinnar, har ett tragikomiskt anslag och leker med det parodiska uttrycket.

/Britt Norberg, ALBA

Missbruk och missbrukare kan se annorlunda ut. I pjäser Straffängel vill Teatergruppen ACTA väcka tankar hos både ungdomar och vuxna.  -Med pjäsen vill vi belysa, motverka och spegla användning och spridning av droger, säger Anna Lundholm. En pjäs om knark, riktad mot unga, hur hittar ni rätt ton?   -Det är viktigt med en bra balans mellan allvar och humor, Säger Mikael Nygren.

/Hanna Tornbrant, Göteborgs Posten

En föreställning utan pekpinnar och med många igenkännande situationer. För alla kan känna igen sig i någon av gestalterna och skratta åt det dråpliga i livet. Som ser ut att gå så bra ibland men ändå är det svårt att frigöra sig ifrån det som varit.

/Fransizka Egger Nilsson, Sundsvalls Tidning